Alkaa aikaisin alkusyksystä, elokuun lopulla. Kaivelen joululehteni esille ja luen joulukirjojani, ja suunnittelen mitä kaikkea ihanaa tulen tekemään lahjoiksi. Harmikseni pitäisi aloittaa vain vielä aikaisemmin, että ehtisin tekemään kaiken suunittelemani, edes puolet.

Odotan joululta yhdessäoloa ja rauhaa. Kodin puhtautta ja lapsen kanssa arkartelua ja leipomista. Lahjahankinnat olen tehnyt, osan jo pitkin vuotta, hyvissä ajoin. Joulukirjaan kirjaan ylös paketteien saajat ja lahjat, siivoukset ja tehtävät jotka haluan tehdä tiettyihin päiviin mennessä.

Ylipäätänsä kotona oleilua, korttien askartelua. Ei kaupoissa juoksemista ja hermoilua miljoonien muiden ihmisten kanssa. Lomaa koko pereheellä.

Nyt olen hyvällä mallilla, lahjat on hankittu, Meerimummia ja muutamaa pientä juttua vaille. Leipomuksia ruvetaan pikku hiljaa aloittelemaan ja pipareita leivomme ja koristelemme lisää. Ompeluksia viimeistellä, lahjoja paketoida kauniisti. Mutta nämä kaikki on ihanaa, rauhaisaa kotona oloa. Jouluradio soi taustalla ja glögiä siemaillen.

Tänä vuonna tämä muutto ennen joulua sotkee hiukan suunnitelmiani, tulee hiukan erilainen joulu. Uskon kyllä että joulu tulee uuteen paikkaankin, siellähän olemme me ja meidän tavarat.

Joulun aika on ihanaa!