Eikä nyt ole kyse Joulutohinoista, ihan työn teko haittaa mun jouluvalmisteluista. En ole ehtinyt edes tänne tulla kirjoittelemaan kuulumisia. Ja kotitöitäkin pitäisi ehtiä tehdä.

Askarreltu Annin kanssa muutamia kortteja. Yritin ottaa kuvia, mutta niistä tulee niin epätarkkoja, etten viitsinyt tänne laittaa.

988948.jpg

Pieniä lahjahankintoja teen lähes joka kerta kun käyn kaupassa. Niistä en voi oikein tarkemmin kertoa, saajat kun käyvät myös seuraamassa valmisteluita ;)

Nyt odottelen tuolta postcrossing foorumilta tietoa kenelle ja minne maahan saan ostaa joululahjan! Jännää. Tämä onkin erikoinen swap tällä kertaa, itse en saa lahjaa. Vaan lahjan saa siskoni. Kaikki mukana olijat ovat valinneet ystävän tai sukulaisen jolle toivoo lahjan. Se onkin kiva, koska paketit tulevat eri maista. Ehkä ensi vuonna järjestän tuollaisen ...

Meidän SJY:ssä on jo kivasti jouluhulluja mukana!

Joku saattaa varmaan ihmetellä miksi teen näin paljon lahjahankintoja jo etukäteen. Suurin syy on se että on kivaa antaa lahjoja, ja miettiä niitä etukäteen. Itse asiassa ostan lahjoja varastoon pitkin vuotta, myös synttäri. Meillä on myös ISO perhe. En ole tainnut kertoa että olen 6 lapsisen perheen toiseksi vanhin. Meillä on äiti ja isä, mummoja kaksi. Oma lapsi Anni. Isosiskolla kuudes lapsi syntyy Joulukuussa. Pienemmällä siskolla neljäs syntyy joulukuussa, toisella siskolla 2 lasta. Kaksi sisaruksistani vielä lapsettomia. Mieheni veljellä kaksi lasta. Ja hänen sukulaisiaan muutama. Vuosia sitten olemme jo onneksi ;) jättäneet ostamatta lahjat kaikille. Ostamme vain omille lapsille ja kummilapsille. Niitä onkin melkein kaikilla ristiin rastiin, mulla 3 kummilasta. Ja sitten jokainen perhekunta ostaa myös vanhemmille, mummille ja halutessaan kummeille jotain pientä.

Tämän lisäksi meillä on ollut perinteenä ostaa sisko ja mies lahjat. Kun emme osta toisillemme lahjoja. Arvo päätetään etukäteen ja lahjat vaihdetaan summan mutikassa siskojen ja niiden miesten kanssa. Meitä siis 5 siskoa ja nuorin poika. Tänä vuonna tehdään hiukan eritavalla, olemme jakaneet salaiset jouluystävät. Lahjan saaja ei tiedä keneltä lahja on, toki vinkkejä laitetaan.

Jokaisen joulun olen viettänyt lapsuudenkodissa. Lahjoja jaettu valtavat määrät ja meitä "tonttuja" riittänyt, kuin vilskettäkin. Viime vuonna teimme ekan kerran niin että jouluruuan jälkeen lähdimme kotiin, jossa joulupukki oli käynyt ja jättänyt lahjat kuusen alle. Voitte vain kuvitella millaista on kun lähes kaikki sisarukset lapsineen olemme siellä pakettiemme kanssa ;) Pikkuhiljaa ollaan siis napanuoraa löysätty, lopullista irrottautumista ei vielä tehty. Ja tämä on minusta hyvä ajatus.

Aattoaamuna Janin isä on käynyt aamupuurolla. Ollaan kotona puoleen päivään ja lähdetään Janin isälle joulusaunaan ja sieltä ollaan menty suoraan vanhemmilleni. Me asumme lähes kaikki 10 kilometrin säteellä toisistamme, mikä helpottaa kummasti.

988942.jpg

Kävin noita vanhoja saatuja joulukortteja läpi ja valitsin sieltä kauneimpia.

Terkuin,

Kati